czwartek, 26 stycznia 2012

Śledzie po grecku

Śledzie po grecku

Pyszne śledzie z warzywkami i rodzynkami. Super przepis na każdą imprezę;)
Najlepiej smakują po 3 dniach od zrobienia.
Nie mylić z rybką po grecku ;)


Składniki:
* 40 dkg śledzi solonych,
* 40 dkg marchwi,
* 40dkg cebuli,
* mała paczka rodzynek;

Śledzie moczyć w wodzie przez około 1godzinę. Po tym czasie osączyć ja na ręczniku papierowym
i pokroić w paseczki.
Marchew ugotować al`dente i zetrzeć na grubych oczkach. cebulę pokroić w ósemki i lekko przesmażyć - wrzucić na zimny olej.
Potem dodać marchewkę i rodzynki i smażyć jeszcze chwilę.
Wystudzić. Wymieszać ze śledziami.
Chłodzić w lodówce.
Najlepsze są po 2-3dniach ;)


Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz