czwartek, 26 stycznia 2012

Naleśniki z mięsnym nadzieniem

Naleśniki z mięsnym nadzieniem

Kolejna propozycja na przekąskę - zarówno na ciepło jak i na zimno.
Danie kótre sprawdzi sie idelanie na obiad.


Usmażyć naleśniki z 2 szklanek mąki.

2 filety z kurczaka i 2 udka ugotować, wystudzić i pokroić w drobna kostkę.

Nadzienie:
* kurczak,
* 4 ogórki konserwowe - pokrojone w kosteczkę,
* 1 puszka kukurydzy,
* 1 papryka - pokroić w kosteczkę,
* zielona pietruszka - posiekana,
* por - biała część drobno posiekana,
* 30dkg sera zółtego - startego, do posypania,
* pieprz, sól - do smaku,
* majonez, musztarda - żeby wszystko razem wymieszać,
* opcjonalnie rodzynki o posiekane orzechy włoskie;


Wszystko wymieszać, doprawić do smaku i nadziewać naleśniki.
Wierzch posmarowac katchupem i posypać żółtym serem. Pokroić na mniejsze kawałki.

Naleśniki mozna też chwilkę zapiec w piekarniku i podawać na ciepło :)

Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz